5 צלקות בעייתיות ודרכי הטיפול בהן

לפעמים פצע אינו מתרפא כהלכה והתוצאה היא צלקת בלתי תקינה – איכותה ירודה או שאיננה אסתטית. דוקטור אלכס לבנברג, מנתח פלסטי בכיר, מספר על 5 צלקות בעייתיות וכיצד ניתן לטפל בהן.

“צלקות הן בעצם הסיבוך הנפוץ ביותר לאחר ניתוחים אסתטיים ואחרים” אומר ד”ר אלכס לבנברג, מומחה לכירורגיה פלסטית. “הופעת צלקת לעתים רבות מאוד איננה מעידה על טיב עבודתו של המנתח הפלסטי או הכירורג. פעמים רבות צלקות מכוערת תלויה בסוג העור של המטופל בגוון עורו ובאיזור שבו נעשה הניתוח. אנשים כהי עור נוטים יותר לפתח צלקות מכוערות מאשר מטופלים בהירי עור”.

צלקת קלואידית

צלקת זו היא תוצאה של תהליך החלמה שהתנהל בצורה אגרסיבית מדי. מאפייניה: בולטת מעבר לקו החיתוך המקורי והצלקת מתפשטת מעבר לקווי המתאר. יש לטפל בצלקת זו בשל העובדה שהיא עלולה להגביל את כושר התנועה של האזור. צלקת זו שכיחה יותר אצל אנשים שחומי עור.

דוקטור אלכס לבנברג: “ניתן לטפל בצלקת קלואידית באמצעות רצועות סיליקון, טיפולי סטרואידים או בפרוצדורה כירורגית. במקרה והצלקת קטנה במימדיה, ניתן לתקנה באמצעות חנקן נוזלי”.

צילוםMichael Rodger, Wikipedia

צלקת היפרטרופית

אמנם מבחינת המראה צלקת היפרטרופית נראית דומה לצלקת קלואידית, אך בניגוד אליה היא איננה חורגת מקווי המתאר של הצלקת. הטיפול בצלקת זו דומה לטיפול בצלקת קלואידית, קרי שימוש ברצועות סיליקון והזרקה של סטרואידים כדי לשטחה, אך הצלקת ההיפרטרופית מגיבה טוב יותר לטיפול.

צלקת מכווצת

נקראת גם “צלקת קונטרטורית”. נוצרת לפעמים אחרי כוויה. צלקת זו מגבילה את כושר התנועה על ידי הידוק העור. במקרה וצלקת זו עמוקה מדי, היא עלולה לפגוע בפעילות העצבים והשרירים. סוג הטיפול משתנה ממקרה למקרה ויכול לנוע החל מהשתלות עור בלייזר ועד לטכניקות שיוף שונות.

צלקת אקנה

חלק גדול מהמתבגרים סובלים מהתפרצות של אקנה במידה כזו או אחרת שלבסוף נעלמת, אך במקרים מסוימים היא מותירה אחריה צלקת. אופי הטיפול בצלקות אקנה נקבע על פי צורתן ועומקן – צלקת אקנה קווית תקבל טיפול מסוג אחד, בעוד צלקת מעוגלת תקבל טיפול מסוג אחר.

צלקת שקועה

צלקת זו נפוצה בעיקר באזור הפנים והיא נגרמת מחתכים כירורגיים או טראומטיים. צלקות מסוג זה מגיבות לעתים למילוי בעזרת חומצה היאלורונית.

Rate this post

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *